Pánikból a pánikba - FOMO is back

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

FOMO: Fear of Missing Out. A kifejezést az elmúlt években, évtizedekben a tőkepiac szereplői kreáltak akkor, amikor az az érzés alakult ki, hogy a piac azért megy most nagyon, mert mindenki fut befektetni, mert fél hogy a következő dinamikus hullámról lemarad.

Amely iparágak spekulációra vannak felépítve, tehát a jövőképet kereskedik, nagyon erősen rá vannak utalva hitelre, idegen tőkére, tehát ma még nincs meg az a stabil belső adósság nélküli cashflow generáló business modell, azok mind abban a környezetben, amiben most benne vagyunk, hogy fordulunk, megyünk a normalizálás irányába, ami azt jelenti, hogy drágábbak lesznek a hitelek, kritikusabbak a kérdések a tőkepiac oldaláról, nem lehet olyan erősen hozzáférni, tehát ezek a szektorok mind erősen korrigáltak.

Microsoft, Apple, Invidia, Google, ez a négy giga fenntartja a szektort, ha a Nasdaq indexet nézzük, és ebből látjuk, hogy a többiek, akik kecmeregnek utánuk, és próbálnak kvázi teret nyerni, azok küzdenek egy ilyen változó piacban vagy hangulatban.

Kínának 2022 fontos lesz, ezért kell 2021-ben azokat a dolgokat megtenni, amit megtettek, akár azzal a hatással, hogy ez padlóra küldte a a piacot. Ez érdekes alap, jönnek a jelek, amik azt mutatják, hogy fordul főleg a kínai gazdaság.

70%-a megkérdezett alapkezelőknek Bloomberg szerint azt várja, hogy már májusban legyen kamatemelés Amerikában. Ahhoz, hogy a FED jövő év májusában esetleg kamatot emeljen, ez azt jelenti, hogy addig le kell zárja az aktuális likviditási támogatási programját. Normális esetben a kamatemelés a piacnak nem tetszik, főleg a tőzsdének, ebben az esetben, amiben benne vagyunk pillanatnyilag, a kamatemelés azt jelzi, hogy egészségesebb a piac.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)