Sajnos ideális a helyzet most hibát elkövetni

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Sajnos ideálisak a körülmények ahhoz, hogy hibákat tudjon elkövetni egy befektető.

Most olyan gondolatok jelennek meg, hogy ‘Cash is king’. Ez nem azt jelenti, hogy akkor mindenből szálljak ki és tartsam készpénzben a pénzemet, nem. Hanem azt jelenti, hogy pillanatnyilag az tudja a gazdasági helyzetet és a paramétereket akár vásárlásra is kihasználni, akinek van cash. Mert most pénzt szerezni hiteleken keresztül jóval nehezebb. Mert amikor az a hangulat alakul ki, ami most is megvan – és ez nem új -, akkor amikor a kockázatot kikapcsolja a piac, akkor persze, hogy az akinek van tartaléka, annak van cselekvési lehetősége a piacban.

A központi bankok most legelőször nem teszik meg azt az enyhítő mondatot, amire sokan várnak, és az elmúlt években így kezdték is magunknak bebeszélni, hogy a központi bankoknak nem érdekük az, hogy a piac nagyon összeomoljon. Ezért mondtam azt, hogy most könnyű hibát elkövetni, mint befektető: most a FED oldaláról nagyon erős a pókerarc, plusz a tét a játékban sokkal-sokkal nagyobb, hiszen a 75 bázispontos kamatemelés radikális a gazdaságnak, úgyhogy elbizonytalanodik a piac és pont ez az elbizonytalanodás az, ami a központi bankoknak szükséges azért, hogy igenis ne fogadjon a piac ellenük, ne hajtsa az árfolyamokat felfele, hanem igenis csökkenjenek azok. És ez a veszélyes helyzet egy átlag befektetőnek, mert hogyha ebbe a miliőben nincsen meg a megfelelő stratégia, akkor veszteni tud mentálisan.

Ha mélyebbre mennek az árfolyamok, akkor megvan-e a lehetőségem mélyebb árfolyamon vásárolni? De fejben tisztáznom kell, hogy mire gondolok reflexből, mert lehetőségeket felismerni és lépni nem megy, hogyha mentálisan pánikra, menekülésre vagyok beállítva.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)