SWIFT, a szankciós lépések egyike

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
SWIFT, a szankciós lépések egyike
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A szankciók között mi lehetne benne, mert hogyha ez megjelenik, akkor ez valójában egy pénzügyi szemszögből nézve final eszköz bedobása lenne, ez újra és újra vitatva van, az orosz gazdaság kizárása az Swift rendszerből.

Hogyha kizárná a világ a swift rendszerből Oroszországot, ez Oroszországnak azt jelentené, hogy a ma ismert formában pénzügyi tranzakciókat nem tudna lebonyolítani:

  • oroszországi adósságokat ez azonnal törölne, mert nem lenne fizikálisan meg a lehetőség
  • hogyha valaki Oroszországnál adósodna el, akkor a visszafizetési probléma is meglenne
  • érintené még Európát pluszba, mivel ott az elmúlt hetekben és hónapokban hallottuk, hogy az energiaellátás oldaláról Európa függ az orosz gáz, az orosz olaj beszállítástól

SPFS alternatív fizetési rendszer: ez a globális piacokban és hogy ezen a rendszeren keresztül bárki is kapcsolatba menne Oroszországgal, nem nagy a valószínűsége.

Hosszútávú befektető vagyok, de bizonyos részeit a portfóliómnak én ki akarom venni standby-ba, ez a lehetőség értékpapír számlákon a portfóliókon belül mindig megvan, hogy minimum kiszállok pénzpiaci eszközökbe.

Hogyha hosszú kamatok csökkennek, mert oda menekül a piac, akkor a rövid kamatokat nagyon nehéz mozgatni. mert akkor az van, hogy inverse a kamatgörbe, és akkor az mutat tovább a recesszió irányába. Tehát a valószínűsége, hogy a FED megteszi a magas kamatemelést ezekkel a paraméterekkel, ennek valószínűsége inkább csökken.

Aktuálisan a piaci hangulat az S&P indexet nézve hasonlóan negatív, mint amit 2020 márciusában-áprilisában láttunk, amikor a pandémiának az első sokk hatása, ez a lockdown megérkezett.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)