Továbbra is jó az ingatlan?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Továbbra is jó az ingatlan?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Pénteken lesz az úgynevezett opciók lejárási napja. Egy opció egy jog arra, hogy valaki vegyen vagy eladjon egy bizonyos áron egy eszközt. Ez az opció csak egy bizonyos időre van megszabva, és ez azt is jelenti, hogy ma még az opciónak van egy értéke, és hogyha például ma lejár ez az opció, akkor holnap nincs, egyszerűen nulla, eltűnt. Mikor összejön nagyon sok opció egy bizonyos dátumra, akkor az azt jelenti, hogy ezelőtt a dátum előtt nagyon nagy mozgások, aktivitások történnek a piacban, mert az, aki az opciót tartja, hogyha nem akarja lenullázni az opcióját, akkor ő azelőtt ezt vagy el kell adja, vagy le kell fedezze, vagy kell kereskedjen, tehát valami lépéseket kell tegyen.

Az ingatlanoknak van egy előnye, ami ugyanakkor a hátránya is, hogy a legtöbb esetben nincsen napi szinten beárazva.

Hogyha egy befektetési kategóriában – ez bármi lehet – csak olyan paraméterek állnak mögötte, ami azt mutatja, hogy mindenkinek ez kell, akkor nincs árstabilizálás. Miért? Mert akkor nincs eladó.

Paraméterek, amelyek befolyásolták az ingatlan árakat, és az a kérdés, hogy ez majd hogyan megy tovább a jövőben:

  1. az egyik a bevándorlás, nem csak az EU-n kívülről, hanem akár a perifériáról be a városba, és a demográfia kérdése
  2. a másik a kamatszint, milyen drágán kapom meg a hitelt
  3. a harmadik, hogy mennyi ingatlant épít aktuálisan az a régió
  4. a negyedik pedig a reál bérek alakulása

A bevándorlás egy stabilizátor az ingatlan piacon. A kamatok az elmúlt években nagyon alacsonyak voltak, most emelkednek a kamatok, ezzel drágulnak a hitelek, ez gyengíti a keresletet. A statisztikák alapján az ingatlan kereslettel a kivitelezők nem tudnak lépést tartani, ez is árstabilizáló hatású. A reálbérek az elmúlt években csökkentek, ez a bérbeadásnál fontos paraméter.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)