Vége a zöld hullámnak?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Vége a zöld hullámnak?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Hétvégén Svájcban volt egy adás, amelyiknek az volt a lényege, hogy egyetértenek-e az emberek azzal, hogy magasabb adóval legyenek terhelve a káros energiaforrások. Mire szavaztak? Nem szeretnék, hogy magasabb adó legyen, hanem maradjon úgy, ahogy van.

A nagy befektetési alapkezelők – és itt az aktívan kezelt alapkezelőkről van szó, nem a passzívakról, hiszen a passzívak ilyen döntést nem hoznak meg, ők nagyon sok esetben leképezik a piacnak bizonyos részeit, nagyon sok passzív vagyonkezelő az indexekből indul ki és a különböző benchmarkokat lekövet, de ilyen döntést, hogy megnézzük az üzleti politikáját egy vállalatnak, ilyen döntést a passzív termék összeállítások nem hoznak – azt mondják, hogy ami nem felel meg az ESG, azt a társaságot nem dobjuk esetleg azonnal ki, de megadjuk a lehetőséget hogy transzformálódjon és egy időn belül vagy megváltozik vagy kirepül.

Amire a szakmai világ figyel, az ma este az amerikai FED gyűlés. A fő kérdés, amire a piac figyel, hogy a FED a likviditási kérdést hogy fogja kezelni, és nagy a valószínűsége annak, hogy Powell azt mondja, hogy egyelőre lassan elkezdenek gondolkozni arról, hogy a likviditási politikát megváltoztassák.

73%-a az alapkezelőknek azt mondja, hogy az ő véleménye az – és így is van pozícionálva-, hogy a magas infláció csak átmenetileg jelenik meg, és 27% az, aki azt mondja, hogy ez tartós lesz. Majd meglátjuk, hogy kinek van igaza, de ugye a tömeg és a nagyobb tőke elhelyezkedése dönt.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)