Veszélyek egy jól összeállított portfólió életében

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Veszélyek egy jól összeállított portfólió életében
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az a változás, ami bizonyos iparágakat érint vagy az egész gazdaságot, azt a portfóliómnak az egyes része hogy fog kezelni és jó rá vannak-e erre állítva, fel vannak erre készülve. Vegyük most csak például az e-mobilitás kérdést.

Meg kell nézzem, hogy például a mobiltás hogy néz ki, mennyire szűk az a befektetési alap, lehet hogy egy olyan eszközöm van, amelyik a globális mobilitást képezi le, akkor ezen belül az alapkezelő bizonyos iparágakat nagy valószínűséggel ki fog dobni és ez egy lényeges váltás, de erre mint befektető is kell figyeljek.

Startupoknál: ha van olyan részt a portfoliómban, ahol arra mentem, hogy támogatni az innovációt, az új ötleteket, és főleg startup cégek vannak ott, ha megváltozik a környezet, úgy mint most, emelkednek a kamatok, inkább pesszimizmus van a piacon, nincs az a nagy laza elvárás, hogy oké, akkor meglesz a lehetőség kedvezőbben kiszállni.

Ami alapjában előnyös, hogyha úgynevezett monopol státuszban van egy bizonyos iparág, vagy azon belül cégek, és nincs verseny, akkor elkényelmesedik az iparág, a cégek kultúrája, akkor visszaesik, nem arra van felépítve, hogy egyre jobbak legyenek.

Érdemes, mint befektető kritikus kérdéseket feltenni, hogy mekkorák a függőségek, és ez a függőség oda fog vezetni, hogy a marzsok csökkenni fognak.

A 'master mind', ha kiesik, akkor az egy vállalatnak, egy egész iparágnak akár kárt tud okozni.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 60 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: https://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: https://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: https://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/@pfspartners

—————–

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)