Mihez kezdjek a nyereségekkel?

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mihez kezdjek a nyereségekkel?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Egy reggeli podcast hallgató kérdezte, hogy mit csináljak, hogyha portfólióm ment és olyan jó szárnnyal, több mint 50% nyereség van bizonyos pozícióval, ezzel most mit kezdjek?

Ha most azt mondanám, hogy szálljon ki és tovább emelkednek ezek a pozíciók, az árfolyamok mondjuk húsz százalékkal, akkor hogy érezné magát? És ha azt mondom, hogy maradjon és vissza korrigál az a pozíció 20 százalékot, akkor hogy érezné magát? Az elmúlt 30 évben úgy tapasztaltam, hogy egy lényeges lecke, amit meg kell tanuljunk: hogyha odamegyek a piachoz, akkor bármi történik és a piacot megnézzük, akkor legyünk olyan állapotban, hogy nagyon higgadtan tudjuk kezelni azt az eseményt.

Tegnap, ami még megjelent és ez érdekes: a Bank of America újra és újra megkérdezi a nagy vagyonkezelőket, hogy mi a véleményükaz aktuális piaci helyzetekről. Az alapkezelőknek a nagy része (81%) azt gondolja, hogy a világgazdaság tovább erősen fog emelkedni. Ez lehet kontraindikátor is. Az elmúlt évtizedekben azt is láttuk, hogy mindig, amikor azt lehetett látni, hogy a vagyonkezelőknek ilyen magas szintű volt az a meggyőződésük, hogy a gazdaság tovább fog emelkedni, akkor azután a 10 éves államkötvény nem emelkedett, hanem csökkent. Ettől félnek a vagyonkezelők: az infláció, hogyha valójában magas marad, akkor ez tudja a gazdaságot vissza fékezni.

A Központi bankokkal kapcsolatban 2 fő kérdés van: 1. – mikortól nem adok tovább a piacnak támogatást, mert nagyon erősen elindult a dinamika?  A 2. fő kérdés, hogy mikor kezdi el a kamatot esetleg emelni?

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.02.21.

12:00

2024-02-21
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.02.21.

12:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)