A háttérben nagyobb volt az Archegos földrengés

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Ha megnézzük, hogy ez miért volt annyira intenzív, akkor azt látjuk, hogy az Archegos portfóliójában egy pár cég nagyon nagy pozícióként volt, tehát itt nagyon nagy kockázat porlasztásról nem lehet beszélni. A szakmai világ azért figyelt fel erre, mert hogyha valaki ilyen intenzív befektetési pozíciókat épít fel különböző cégeknél, akkor ezt kell jelentse. Általában 10% az a határ, amelyiknél kell jelenteni, hogy megjelent egy nagy befektető, de ezzel a különleges konstrukcióval, amivel ő ezt felépítette, ezzel nem kellett ezt jelentse. Azért is jó egy ilyen esemény, mert ez mindig a rendszereinknek a kibúvó oldalait felmutatja.

Meglepetés volt, elég gyorsan a Szuezi-csatornának a felszabadítása. A múlt héten ez volt egy rémhír, ami miatt a globális gazdaság nem fog tudni olyan gyorsan lábra állni, és ez veszélyezteti a gazdaságot. Ez most már eltelt, most megvan a következő rémhír: tovább is az, hogy rengeteg hajó van, ezeket nem lehet olyan gyorsan a kikötőkbe ugye befogadni, tehát a lassulás tovább fog menni, és főleg az autóipar az érintett a chip szektorban lévő ellátási problémák miatt.

Joe Biden este már nem az 1,9 milliós programjáról fog beszélgetni, ez már ki van pipálva. Ma este arról fog beszélgetni, hogy a következő infrastruktúra invesztíció programja – amelyik valahol 3 és 4 billió dollár nagyságrend lesz – milyen formában fog elindulni. A nagy kérdés, hogy ezt hogy tudja ő finanszírozni, és az elmúlt napokban már kiszivárgott hírek szerint az 1940-es évek óta a legnagyobb adóemelés fog jönni, tehát ezért fog erre nagyon figyelni a tőkepiac.

A német bíróság nem fogadta el az európai újjáépítési csomagot, tehát amire Európa várna végre, amit nagyon gyorsan bejelentett az európai komisszió, azt most a német alkotmánybíróság megakaszthatja.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)