A remény hullámain

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A remény hullámain
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Tegnapi nap ez a remény játék onnan jött, hogy a hétvégén Fauci jelezte, amit mindenki szeretne hallani, és ezért is megvolt a tegnapi pozitív reakció, hogy az omikron verziója nagy valószínűséggel úgy tűnik, hogy valójában fertőzőbb, mint az eddigi mutációk, de ami pozitív az egészben, azok a jelek, hogy nem annyira agresszív azután a betegség, mint például az delta verziónál.

A piac napi szinten a hírekre reagál, ezért azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy a normalizálásba hogyan tudunk visszatérni.

Az elmúlt napokban az a mindset alakult ki, hogy esetleg a jövő héten, mikor lesz 15-én a FED-nek a következő gyűlése, akkor akár nemcsak 15 milliárd kevesebb támogatással megy ki a piacba, lehet, hogy nem is húszmilliárddal kevesebbel, hanem egy pár napon keresztül már beárazta a piac azt, hogy akár 30 milliárddal kevesebb támogatás lesz.

Fordul vissza piac nagyon erősen a value értékek irányába. Ez azt jelenti, hogy akkor ki kell dobni minden növekedő szektort? Nem, abszolút nem, hanem ezeket helyre tenni, megfelelően kezelni.

Kína még hirtelen a hétvége előtt lépett egyet, és azt a kamatcsökkentést, amit a piac már várt augusztus-szeptemberben, azt a kamatcsökkentést megtette, ez inkább egy ilyen szimbolikus lépés volt.

A globális gazdaság tovább növekedési módozatban van, transzformáció módban van, erre megvan a likviditás, és erre érdemes a portfóliókat is újra és újra rátenni, nem csak ilyen rövid piaci mozgásokra ss hangulatokra.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2023.02.16.

11:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)