A stratégiai előregondolkodás fontosabb, mint a gyors reakció

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
A stratégiai előregondolkodás fontosabb, mint a gyors reakció
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Egy kutatás került a kezembe, ahol azt szerették volna felmérni, hogy mennyire szükséges racionálisan gondolkozni a pénzügyi szektorban. A racionális gondolkodás azt is jelenti, hogy ami történik, a híreket, a headline-okat, azt ne azonnal, kapkodva vagy gyorsan-gyorsan lereagálni, hanem távolról megnézve, inkább 2-3-4 lépést végiggondolni, és csak azután dönteni. Ez volt az a képesség, amit meg szerettek volna nézni.

Ebből a kutatásból kijött, hogy olyan direkt összefüggést nem tudtak felfedezni, hogy valaki intelligensebb, akkor ő sikeresebb befektető lenne, vagy a jobb befektetők esetleg intelligensebbek lettek volna. Tehát ez a kettő között, hogy intelligencia és befektetési eredmények, nem tudtak felmutatni valódi összefüggést, tehát valami más képesség szükséges ahhoz, hogy valaki a befektetési világban sikeresebb tudjon lenni.
Egy képesség jött ki, mint kulcs képesség az egész kutatásba, ez az úgynevezett stratégiai gondolkozási képesség, ez sokkal fontosabbnak tűnt a döntésekben, mint az intelligencia vagy az emocionális képesség. Mit jelent ez a stratégiai előregondolkodás?

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 60 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: https://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: https://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: https://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/@pfspartners

—————–

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2023.06.07.

14:30

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)