Elon Musk problémás marketing lépése

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Elon Musk a hétvégén megint egy tweeten keresztül megkérdezte a közösséget, hogy adjon-e el részvényeket. Ez árfolyam manipuláció, a felügyelet megtiltotta ezt már évekkel ezelőtt, hogy olyan tweeteket küldjön a világnak, amelyeken keresztül az árfolyamot befolyásolni tudja.

Kínából kijöttek az elmúlt napokban a számok, nem annyira jók a Tesla értékesítések, mint ami tervezve volt, legalábbis a kínai piacon.

A következő hetekben fogunk látni egy következő nagy nevet, Rivian megy a tőzsdére 64 milliárd dollár tőzsdei kapitalizációval. Amikor egy vállalat a tőzsdére megy, az egyik oldalról neki kell a pénz, hitelt vesz fel, de nem a banktól, hanem a tőkepiactól, és az első perctől kezdve alapjában amint elindul, az egy fogadás, a fogadás a jövőre.

A biotech szektorban nagyon érdekes mozgások voltak, és ott is látjuk, hogy az egyik oldalról a kisebb cégek az elmúlt években ugye előtérbe kerültek. De mit jelent ebben a szektorban, hogyha nagy dinoszauruszok mozdulnak? Kijött a hír a Pfizer covid elleni gyógyszeréről, erre fel a Pfizer árfolyama a múlt héten robbant fele plusz 11 százalékot csak egy nap, és csak hogyha megnézzük, akkor ez a mozdulás egy nap jelentett körülbelül 22 milliárd dollár értéket. Ez azt jelenti, hogy ezzel egy pár kis startup biotech céget egyből le is nyelhetett volna, mert azzal, ahogy az ő árfolyama ment fel, a kisebbeknek az árfolyamai zuhantak lefele 20-30 százalékkal. Ha már az egész szektor érdekes a portfólióban, akkor érdemes olyan eszközökön keresztül – alapokon keresztül, vagyonkezelőn keresztül – az egész szektort megvásárolni, mert azon belül, hogyha vannak eltolódások, ingadozások, akkor ez kompenzálva van.

Az OPEC-nek nem érdeke többet kitermelni naponta. Ez azt is jelenti, hogy persze hogy egyelőre az energiaszektor, az olaj szektor az bullish marad, ez jó annak, akinek ez a szektor bent van a portfóliójában, mert egyelőre nem úgy tűnik, hogy ez a szektor nagyon erősen csökkenni fog, viszont negatív azoknak, akik a benzinkúthoz mennek, és nézik, hogy mennyibe kerül a tankolás.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)