Feszültségek a fizetőeszközök és a vagyont megőrző eszközök között

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Feszültségek a fizetőeszközök és a vagyont megőrző eszközök között
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az elmúlt években a szegényebb embereknek a számát emelte az az érzés, hogy az elmúlt években, annak ellenére, hogy pénz tartaléka van az embereknek, és mégis értéket vesztettek, vagyont vesztenek. Ez az érzés egy aktuális felmérés szerint növekedett. Napi szinten úgy érezzük, hogy a fizetőeszköz inflációja az erősödik, ezért a fizetőeszközökben tartott vagyon értéke csökken.

Minél kisebb a vagyon, annál nagyobb része keres kötvényt, nagyon rövid időre lekötött, de mindenesetre fizetőeszköz körüli befektetést, és minél nagyobb a vagyon, annál jobban eltolódik a tárgyi értékek irányába, és kimegy a fizetőeszközből. Ez az, amit látunk, ez a feszültség tovább erősödni fog.

A delta variánsnál már nem az a veszély, hogy esetleg a politika megállítja újra a gazdaságot – ez szinte mindenütt látható, hogy ezt el akarja kerülni a politika világszerte -, hanem a fontosabb kérdés az lesz, hogy a fogyasztók hogy fognak reagálni, tehát ők maguktól visszafogják magukat vagy fogyasztanak tovább.

Aktuális Bank of America felmérés szerint annyira pozitívak a befektetők, főleg az intézményi befektetők pillanatnyilag, mint amit 2002 óta nem láttunk. 

Dow Jones Transportation index 12 százalékkal csökkent, ami azt jelenti, hogy a globális kereslet nem olyan nagy, mint ami még akár egy-két negyedévvel ezelőtt volt.

A koreai piac nagyon erősen a globális exportra van felépítve, és nagyon erősen a technológiai szektorban van, és a KOSPI indexnek a mozgása általában az elmúlt években kialakult, mint egy ilyen előre futó indikátor.

A következő hetekben az egyik érdekes kérdés lesz tovább is, hogy mit fog tenni a fogyasztó, a hírekre hogy fog reagálni. A másik pedig, hogy mi történik valójában az infláció körforgásban.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)