Hol lehet a BTC FAIR értéke?

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Hol lehet a BTC FAIR értéke?
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Hol van és van-e egyáltalán egy reális értéke különböző kriptóknak, és konkrétan az egyik nagynak, a Bitcoinnak van-e reális értéke?

Van két tényező, amit itt a piac néz. Az egyik a nyereség-árfolyam arány, tehát hogy mekkora nyereséget ért el a társaság évente (ez még nem az, amit ki is fizet, mint osztalékot). A másik pedig az osztalék-árfolyam arány.

Ha alapjában csak két ember találkozik, és bárminek az árában megegyezik és létrejön egy deal, akkor ennek az eszköznek van egy ára. Hogy ez most a reális belső ár értéke, vagy nem, az mindegy, mert akkor, amikor létrejött egy deal, tehát én valamit eladok, valaki azért valamennyit fizet, akkor van egy ár. Hogy ez tartható-e, hogyha ez az eszköz forogni fog, és mások is belépnek ebbe a kereskedésbe, az egy egészen más kérdés.

Néha felmerül így a médiában, hogy a Bitcoint lehet az új arany. Tehát akkor nézzük meg, hogyha összehasonlítanánk az arannyal, ami ugye több oldalról nem lehetséges, de mégis megtesszük: mi lehet a hasonlóság a kettő között? Ha úgy nézzük, akkor mind a kettőnek hasonlóan alacsony a haszon kérdése. Mind a kettőnél belátható időn belül nem lesz egyik sem fizetőeszköz, mert túl nagy a volatilitása. 

A Bitcoin egyszerűbben kezelhető, mint az arany, ez alapjában tiszta.

A központi bankok nem a Bitcoin irányába fordulnának, nem azt mondják, hogy igen, akkor ezt mi az arany helyett tárolni fogjuk, hanem különböző stable coin megoldásokban gondolkoznak, egyedi kriptó megoldásokban.

Tehát hogyha megnézzük, akkor egy paraméter, amit a Bitcoin-nál figyel a szakmai piac, az a volatilitás. Hogyha most pillanatnyilag megnézzük, és az átlagot az elmúlt hónapokban vesszük, akkor a Bitcoin körülbelül 6-szor olyan volatilis, mint az arany.

——————

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)