Jót tesz néha egy kis szünet a piacoknak - elindul egy hosszú korrekció?

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Az aktuális árfolyamokban nem a mai tényeket látjuk soha, hanem a piacnak az elvárását előre tekintve a jövőt nézve. A piac tegnap egy picit ugye úgy tűnik, hogy szünetelt, pihent. Ez már nagyon szükséges is volt, mert az elmúlt hetekben láttuk, hogy ez az úgynevezett félelem és kapzsiság index nagyon erősen emelkedett. Tegnap jött már az a kérdés is, hogy ez azt jelenti, hogy akkor most elindul egy hosszú korrekció? Nem hiszem, mert hogyha megnézzük hosszú évekre vissza a statisztikákat, szezonálisan a legerősebb 2 hónapban vagyunk benne.

Tovább is jelen van – és ez a jövőben meg fog maradni – a blockchain körüli fejlődésünk és az egész kripto témája. Az elmúlt héten a ’Squit game’ körül is kialakult egy nagy kripto csalás, és ebből látjuk azt, hogy a befektetőknek, az ügyfeleknek nagyon fontos mindig bele nézni, hogy mi is van a mögött a sztori mögött.

General Electric saját magát előkészíti arra, hogy 2023-24-ben a cégcsoport három kisebb cégre szétszedve különböző témakörökben, egyenként fognak a tőzsdére menni. Tegnap ezt ünnepelte a tőzsde.

A háttérben zajlik ugye a COP26, a klíma konferencia, ahol – még mindig túl kevés, de – egyre több ország csatlakozik az egész témába. Kell legyenek lépések, mert hogyha az 1,5 fokos melegedést el akarjuk érni, akkor sokkal több minden kell történjen. Nemcsak a felügyeletek, nemcsak a kormányok oldaláról jön, hanem főleg a tőkepiac oldaláról, tehát tovább is az ESG, mint elv, mint modell nagyon erősen szivárog be.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)