Megtette a várt lépést a FED

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Megtette a várt lépést a FED
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A két nagy index megtett mindent azért, hogy pont erre a napra tudjanak ünnepelni: a Dow Jones index ünnepeltette saját magát azzal, hogy 36000 pont fölött zárt, és ezt a szintet tartotta tegnap és tegnapelőtt is. A tegnapi FED meeting után a DAX is felbátorodott, azelőtt még várt a 16000 pont alatt azért, hogy a nap végére átlépje a szintet.

A FED tegnap bejelentette azt, amit a piac várt: 15 milliárd dollárral csökkenti a likviditási támogatást novemberben, 15 milliárddal decemberben.

Janet Yellen egy sajtókonferencián elég érdekesen kommentálta azt a kérdést, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy J. Powell megkapja a szerződéshosszabbítást, tehát a következő periódusba tud menni, és Janet Yellen szó szerint azt mondta, hogy pillanatnyilag fontos, és erre a FED figyel, hogy a piacok ne legyenek bizonytalanok.

Az elhangzott, hogy egyből kamatemelést még egyelőre a FED nem nagyon támogat, tehát hogyha ez a likviditás csökkentés, ami most elindult, hogyha ez normális ütemben menne, tartana a jövő év közepéig, azután lehet majd, hogy ha nincs meg ez a támogatás, akkor gondolkozhatunk kamatemelésen. Persze, hogy ez azon is múlik, hogy mi történik a gazdasággal és az inflációval.

Megyünk abba az irányba, hogy 2022-23-ban vissza kerülünk arra a szintre, ha nem lesz a pandémiának új verziója, amit láttunk a pandémia előtt. Itt persze egy páran már kezdenek azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy ez a dinamika hogyan tud úgy lehűlni és megállni, hogy ne egy erős visszaesésbe menjünk. Egy ezért látható a klíma vita témába is, hogy a politikának és a központi bankoknak is szerencsére kezd megjelenni az a gondolatuk, hogy mindegy, hogy mit csinálunk, ezt tovább is óvatosan kell csinálni, mert egy stabil tőkepiac segít nekünk a klímaváltozás témákban is.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.04.03.

14:00

2024-04-3
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.04.03.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)