Mennyire ártatlan az infláció veszélye? - A következő generáció problémája

PFS Kavézacc János Zsolttal
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mennyire ártatlan az infláció veszélye? - A következő generáció problémája
Loading
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Megint az inflációról beszélünk, mert ez olvassuk mindenütt, ezt hallják az emberek, és erre lelkileg is fel tudunk készülni, hogy a következő hónapokban ez dominálni fogja a médiát. Az átlag 2 százalékos infláció a covid lockdown idő alatt vissza csökkent 1 százalékra, néha a nullát is megközelítette, és most hirtelen, egy éven belül ugrott 4,5-5-6 százalékra, attól függ, hogy melyik régiót, melyik inflációt nézzük.

A központi banknak próbálja a piac megadni azt a szerepet, hogy ő tehet arról, és ő az oka annak, hogy az infláció megy felfele. Christine Lagarde sajtókonferencián kijelentette, hogy véleménye szerint az Európai Központi Banknak nagyon kevés aktuális behatása van az inflációra, mert az, amit most látunk, ez a globális nyersanyagok piacáról jön, annak egy következménye is.

Európát az infláció miért érinti erősebben? Mert az európai időskori gondoskodás, a nyugdíjra félretett tartalékok, mert az európai nyugdíjrendszerek így vannak felépítve, ennek a nagy része államkötvényekbe van befektetve. Hogyha ezt keményen megnézzük, akkor ez, ami történik, ez egy generáció konfliktus, mert azt jelenti, hogy itt vagyonátrendezés történik.

A vagyon felépítésénél itt jön az a kérdés, hogy mekkora a reál hozam, és itt kerül az infláció és az aktuális kamat egymáshoz, mert egy aktuális kamat az rövid időre lehet, hogy kompenzál valamennyi értékvesztést, de közép-hosszú távra ez nem fedezi le az infláció értékét.

Egy olyan kötvény, amelyiknek vásárláskor a kamata nulla, vagy akár negatív, egy ilyen kötvénynek az árfolyamnyeresége akkor tudna növekedni, hogyha a kamatok a piacon tovább csökkennének, mennének negatívba. Ezt nem akarjuk, és ez meg fog fordulni. Ez azt jelenti, hogy az új kibocsátott kötvények értékesebbek, tehát az új pénzből majd ezeket tudja kezdeni vásárolni a nyugdíjpénztár, az életbiztosítók, de azok a kötvények, amelyek időközben meg lettek vásárolva, azoknak negatív lesz az árfolyamuk.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.05.15.

14:00

2024-05-15
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.05.15.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)