Mi az a STIMI weekend?

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
Mi az a STIMI weekend?
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

STIMI weekend: a stimulus csekkek a múlt hétvégén mentek ki az amerikaiaknak. 1400 dollár per fő azoknak, akik egy bizonyos bevétel alatt van a havi bevételük.

A befektetőknek 25%-át teszi ki az amerikai tőzsdén a privát befektetők, ez Európához viszonyítva nagyon magas érték.

Március vége, megint egy negyedév vége, amikor az úgynevezett rebalancing lépések történnek meg. A nagy vagyonkezelésekben ez az idén két stratégiát fog érinteni: az egyik a klasszikus 60-40 stratégiák (portfólió 60%-a részvény, 40%-a kötvény), amely eltolódott -attól függően, hogy mennyire agresszív ez a portfólió – ilyen 70-30 vagy akár 80-20 irányába és őket vissza kell állítsák a 60-40-re. A másik a szektor-rotáció, ami pillanatnyilag zajlik, azon belül a value és growth kategóriák mozdulása. A S&P500 index az, amelyik a legjobban prezentálja az amerikai piacon is, a globális piacon is a belső értékeket. Ez nagyon erősen emelkedett, miközben a kötvény portfóliók azok nagyon erősen korrigáltak: 3,7-4% korrekció egy kötvény portfólióban egy hónapon belül az elég erős.

Mehet ez a szektor-rotáció a ciklikus eszközökkel tovább? A vitának három lényeges pontja van:  a bevásárló menedzserek indexe, a 10éves államkötvény kamatgörbéje, nyereség elvárások.

A napokban releváns: ezen a héten kell a FED valamilyen formában nyilatkozzon, hogy mit tervez a saját tőke aránnyal kezden, főleg az amerikai bankszektorban, és ez elég lényeges lesz.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2023.06.07.

14:30

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)