Mikor és meddig passzol a BUY&HOLD stratégia?

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Lényeges volt a múlt hétvégén, hogy a tőkepiac várt megint az amerikai munkaerő piaci számokra. Hogyha túl kevés munkahely gyártás történik, akkor ez a tech szektornak és a fantázia szektornak általában jobb, mert akkor hosszabb ideig marad meg az alacsony kamatszint, és a nagy likviditás. Hogyha túl gyorsan jönnek a munkahelyek és dinamikusan növekszik a gazdaság, akkor ez inkább a value és az újranyitási szektoroknak jó, mert azok fognak akkor gyorsabban helyreállni.

A top-down megközelítés az felülről lefele nézi meg a gazdasági felosztás és ez szerint keresik az érdekes pozíciókat, ez azt jelenti, hogy amíg oda jutok, hogy eldöntsem, hogy melyik vállalatba fektetek be, aközben sok nagyobb döntés van, ami akár kiszűri az érdekes vállalat felfedezését. A botom-up megközelítés az megfordítja, és azt mondja, hogy egyszer megnézem, hogy melyik iparágnak, melyik cégnek van érdekes biznisz sztorija, és csak azután nézem meg, hogy ez milyen környezetekben van, melyik országban például, milyenek ott a gazdasági, a törvényi paraméterek, azután nézem meg, hogy melyik régióban vagyok, és azután nézem meg, hogy ez a globális portfólióba hol helyezkedik el.

Mikor passzol alapjába véve a  buy and hold stratégia? Ez mindig akkor passzol, hogyha hosszútávra megvan a meggyőződésem, hogy az az iparág, az a szektor, amit kiválasztottam – ez most teljesen mindegy, hogy szatellitről beszélünk, vagy magról – az emelkedni fog. A buy and hold stratégia esetén is újra és újra kell értékeljem, hogy ez ma még stimmel? Stimmelnek a számok és a paraméterek, hogy ebbe tudok maradni, vagy érdemes ezt megváltoztatni?

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.08.07.

14:00

2024-08-7
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.08.07.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)