Múltheti turbulencia a kötvénypiacokon

Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

Normális esetben azt mondjuk, hogy a kötvények és a részvények negítav korrelációban vannak, tehát hogyha az egyik megy fel, a másik esik vissza, tehát kompenzálják egymást. Múlt héten a negatív korrelációból pozitív korrelációba fordultak a kötvények és a részvények egymáshoz képest. 

Múlt héten várta a piac a FED bejelentést, hogy lépni fog a kamatok rentabilitása kapcsán, ha szükséges. Ez nem történt meg, ami főleg a hétéves államkötvények akcióján manifesztálódott is: itt ugrott nagyon erősen a kamat, aminek kihatása volt az ötéves kötvények aukciójára, ott is ugrott a kamat, és így tovább.  Amikor a volatilitás ugrik a kötvény oldalán, akkor az automatizált algoritmus rendszerek kiszállnak a piacból, tehát mikor nagyon nagy a kötvénypiaci kilengés – 0,75%-ról 1,2%-ra történő emelkedés szinte 80%-os ugrás  – , akkor az algoritmus rendszerek kiszállnak, ha ők kiszállnak a piacból, az azt jelenti, hogy csökken a likviditás, ha csökken a likviditás, az azt jelenti, hogy ebből csökken a kereslet, ha csökken a kereslet, mennek a kamatok felfele. Ekkor stop-ok kezdek aktiválódni a piacon,  ami azt jelenti hogy eladási hullám indul el = „mini flash crash”. 

Felmerült az a kérdés hogy akkor ez most egy trendváltás? Mindig, amikor van egy erősebb piaci visszakorrigálás, akkor azok, akik félnek a crashtől, jönnek és riogatnak, hogy itt a vég. Ez mindig egy jó jel arra nekem, mint mint tanácsadó, hogy ezeknél a befektetők lehet, hogy túl magas arányban invesztáltak és jobb lenne a cash kvótát növelni, az invesztíció részt visszavenni, hogy ne izguljon annyira, hogyha ilyen volatilis a piac.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek: Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt PFS Kávézacc

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Befektetési konzultáció

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.
A konzultáció során áttekintjük a jelenlegi pénzügyi helyzetedet, megtakarításaidat, jövedelmi forrásaidat, kiadásaidat, a hosszú és rövid távú pénzügyi céljaidat. Kitérünk arra is, milyen kockázattűrő képességgel rendelkezel.
Ezek alapján ajánljunk olyan megoldásokat, amelyek a legmegfelelőbbek lehetnek számodra, elkészítjük a személyre szabott befektetési javaslatot, amely tartalmazza a kiválasztott megtakarítási formákat, a kockázatkezelési stratégiákat.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)