TRANSITORY, a bizonytalanság

PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
PFS - Kávézaccból: Aktuális gazdasági témák érthetően
TRANSITORY, a bizonytalanság
/
Megosztás:

Hallgass minket kedvenc csatornádon:

A mai adásban:

A tőkepiac mindent tud kezelni, kivéve a bizonytalanságot.

A tőkepiac oldaláról nézve most az lesz a kérdés, hogy a szankciók milyen gyorsan és milyen dimenzióban jönnek.

Az orosz gazdaság globális szerepe ez nem tudta akkorára kinőni magát még, hogy ez globális szinten veszélyes lehessen, ami a kombinációban persze, hogy veszélyes tud lenni, az Kínának a szerepe.

A másik bizonytalanság inkább abba a kommunikációban volt, hogy túl erősen, túl agresszívan elfutott a kommunikáció abba az irányba, hogy nagyon gyors kamatemelés lesz, nagyon hamar likviditás leépítés lesz a FED oldaláról.

A harmadik, ami bizonytalanságot hoz a piacra, az a média kommunikációja.

A napi forgalom azért lényeges, mert ez mutatja azt, hogy mekkora forgalmat én, mint egy nagy vagyonkezelő anélkül bonyolítani, hogy a lépéseimmel a saját árat mozgassam, ha alacsony a napi likviditás, akkor egy nagyobb csomag, amit eladna egy vagyonkezelő vagy vásárol egy vagyonkezelő, ez megmozdítja az árfolyamokat.

Az állandóan menekülő státuszt úgy tudom kivédeni, hogy a befektetési portfóliót elválasztom a mindennapi életemtől.

Benne vagyunk a bizonytalanságban, ez oldódik fel, a bizonytalanság az átmeneti.

___________

Díványbeszélgetés a tőkepiacról: 90 perces, díjmentes előadás a globális piaci összefüggésekről, tőkepiaci aktualitásokról: http://pfspartners.hu/divanybeszelgetes-a-tokepiacrol/

Jelentkezzen befektetési konzultációra: http://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

——————

Itt vagyunk még elérhetőek:

Honlap: http://pfspartners.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/pfspartners.hu

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCJGtEZ9ZoqOSXeUdOfWAMaw

——————-

A podcastban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit. Aki a podcastban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a podcastban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Hallgass bele

Legújabb adások

Miről szól a Kávézaccból Podcast?

Naponta megjelenő podcastunk a tőkepiacot aktuálisan foglalkoztató főbb kérdésekről, befektetési stratégiákról, háttérinformációkról szól.

Tudni akarod a tőkepiaci mozgások, hírek, események, termékek mögött milyen összefüggések húzódnak meg? Ha érdekelnek a befektetések, akkor ez a podcast neked szól!

A házigazda, János Zsolt igyekszik érthetően, a száraz tények alapján, de soha nem szárazon beszélni a befektetői világot foglalkoztató kérdésekről, a transzformációról egy transzparensebb piac felé.

Célja, hogy napi szinten gondolatokat, ötleteket és néha lendületet is adjon neked a befektetések témakörében.

János Zsolt

Podcast Házigazda | PFS Partners Tulajdonosa |Pénzügyi tervező

Pénzügyi tervezőként János Zsolt stratégiai és operatív támogatást nyújt, legyen szó akár a portfóliók optimalizálásáról, a piaci viszonyokhoz való alkalmazkodásról, vagy akár a teljes újrarendezésről, nagy hangsúlyt fekteteve az aktív kockázatkezelésre.

Közel 30 éves nemzetközi tapasztalatával az empatikus előadó számtalan előadást, szemináriumot, konferenciát, műhelytréninget tart és népszerű beszélgetési partner az interjúkon és konferenciákon.

Kulcselőadóként érdekes, tanulságos, praktikus, és mindenekelőtt szórakoztató és motiváló előadásokkal inspirálja hallgatóságát.

A budapesti székhelyű PFS-Partners Kft. németül, magyarul és angolul beszélő tulajdonosaként Európa német ajkú országaiban és közép-kelet-európai országokban tevénykedeik.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Médiamegjelenések, ahol találkozhattál már velünk

2023.02.16.

11:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)