Kétsebességes lesz 2023? Merjünk befektetni most, vagy várjunk még?

Kétsebességes lesz 2023? Merjünk befektetni most, vagy várjunk még?

Lassan másfél éve a két téma körül mozgunk: a kamat és az infláció. Most ezt a kettőt vegyük kicsit külön.

A FED kamatot emelt, a következő kérdés az, hogy lesz-e még kamatemelés, és mi adhat okot kamatemelésre? A kamatemelésben van-e szerepe annak, hogy az amerikai bankrendszerben történt egy kis zavar?

Beszéltünk arról, hogy az infláció azért növekszik, mert a pandémia hatásait kell elviseljük. Azzal, hogy most Kína nyit, hozzájárul ahhoz, hogy az infláció csökkenjen?

A pandémia kitörésekor nagyon sok helikopterpénz jelent meg. A fogyasztóknál ekkor felhalmozódott készpénz állomány nem csökkent olyan mértékben, mint amire a piac számított. Ez a meglévő készpénz állomány hozzájárult az infláció mostani magas szintjéhez?

Mi lehet az az indikátor, ami miatt esetleg Amerika recesszióba fut?

Mi várható, a FED mikor gondolkodhat azon, hogy esetleg elkezdhet kamatot csökkenteni? Nyilván nagyon lassú, óvatos lépésekben tud ennek nekikezdeni, különben katasztrofális helyzetbe hozná a gazdaságot. Vannak erre már jelek?

Ez a gazdasági helyzet alkalmas arra, hogy befektetéseket eszközöljünk, vagy várjunk még? Merjünk befektetni most, vagy várjunk még?

——————

Beszélgetőpartnerek:

Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező partnere

János Zsolt, nemzetközi piaci elemző

——————-

Kérdése van befektetéseivel kapcsolatban?

Jelentkezzen befektetési konzultációra: https://pfspartners.hu/befektetes-megtakaritas/

Érdekli, hogy pénzügyi tervezés szemszögből az Ön pénzügyei hogyan állnak? Jelentkezzen pénzügyi tervezés konzultációra: https://pfspartners.hu/penzugyi-tervezes/

——————-

A videóban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között NEM jelent ajánlást bizonyos befektetések megvásárlására vagy eladására, és nem minősül befektetési tanácsadásnak! Az előadók nem tudják felmérni az egyes hallgatók kockázati profilját és pénzügyi körülményeit.

Aki a videóban elhangzottak alapján dönt befektetési termékek / eszközök vételéről vagy eladásáról, az teljes egészében saját felelősségére teszi. Sem a PFS-Partners Kft., sem az előadók nem vállalnak felelősséget, ha Ön a videóban elhangzottak alapján hozta meg saját befektetési döntéseit, és emiatt esetleg veszteségeket szenved.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?​

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.​

Ingatlanalapok: álcázott biztonság?

Ingatlanalapok: álcázott biztonság?

Az ingatlanalapok világa gyakran az elérhetőség, a kiszámíthatóság és a stabilitás szimbólumaként jelennek meg a

Ismerd meg a szerzőt!

Picture of Törökné Iványi Ildikó

Törökné Iványi Ildikó

Pénzügyi tervezőként a befektetési piac a szakterületem. A pénzügyi döntéseink meghatározzák a jelenünket és a jövőnket is. A média zajban nehéz eligazodni, ezért írok blogot, készítek vlogokat és szervezője is vagyok a „Díványbeszélgetések” -nek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?

2024.06.26.

14:00

2024-06-26
Hozzájárulok adataim kezeléséhez a adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Megértettem és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.

2024.06.26.

14:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)