Dilemma az egészségügyben: illúzió a minőségi szolgáltatás olcsón a közelben!

Dilemma az egészségügyben

Ma beszélgetésünkben két vendéget köszönthetünk: Lantos Gabriellát, a MediHelp ügyvezető igazgatóját, egészégügyi szakértőt és Kovács Andrást, a MediHelp hálózatfejlesztési igazgatóját, egészségbiztosítási szakértőt.

Az elmúlt hetekben többször beszélgettünk az egészségügy helyzetéről:

„Erzsike néni utazzon 30 km-t, vagy Tóth doktor 1300-at?” – miért ma is időtálló ez a cím, mely egy Lantos Gabriella által publikált, 5 éve íródott tanulmány címe?

Ma egy beteg, vagy aki szeretné a betegségét megelőzni, mit tapasztal ma az állami egészségügyben? Szent Imre szülészetének összeomlása, mint állatorvosi ló.

Az elmúlt években egyre többen szeretnének magán egészségügyi szolgáltatást igénybe venni. Erre hosszú évek óta készül a biztosítási piac is, és most már azt lehet mondani, hogy nagyon komoly készültségben áll a biztosítási piac, hogy kiszolgálja az ügyfelek igényeit. Mit látunk jelen gazdasági környezetben, mennyire befolyásolja az emberek egészségügyi szolgáltatások igénybevételére vonatkozó döntését az, hogy esetleges több költséget kell kifizetniük?

Mennyi a várakozási idő a különböző szakterületeken? Mennyire egységes az ellátás az országban? Milyen hatással volt az orvosok béremelése az állami egészségügyi szolgáltatás minőségére?

Mennyibe kerülnek bizonyos műtétek, szolgáltatások a magán szektorban?

Mennyire drága egy egészségbiztosítás? Boncolgassuk a különböző termékek közötti különbségeket!

Szűrőcsomagok az egészségbiztosításokban, kinek fontos? Miért kell a szemlélet változzon?

Hogy látják a szakértők a következő 5 évet az egészségügyben, az egészségbiztosítási szektorban?

——————

Kérdez: Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező partnere

Válaszol: Lantos Gabriella, egészségügyi közgazdász, a MediHelp ügyvezetője és Kovács András, egészségbiztosítási szakértő, a MediHelp üzletfejlesztési igazgatója

——————

Kérdése van az egészségbiztosításokkal kapcsolatban?

Jelentkezzen egészségbiztosítási konzultációra: https://pfspartners.hu/egeszsegbiztositas/

——————-

A videóban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között nem valósít meg a 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 4. § 14. pontja szerinti biztosításközvetítői tevékenységet.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

Megszólalt a jegybank elnöke – ezek után kell-e menekülnünk?

Matolcsy György, az MNB elnökének összefoglalójában éles kritikát fogalmazott meg a kormány gazdaságpolitikájával szemben. A Pénzügyminisztérium is reagált erre természetesen. Onnantól kezdve, hogy elhangzik a válság szó, a magyarok többségében a pánik és a menekülés fogalmazódik meg. Valóban kell-e menekülni? Milyen egyéb lehetőségünk van? Mire, kire érdemes hallgatni? Kérdez: Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező

Esélyek és veszélyek a tőkepiacon – Díványbeszélgetés 2022.11.30-án

A mai beszélgetés 3 régióra koncentrál: Amerika, Európa és Kína. Amerika – világgazdaságban betöltött szerepe miatt Mi történt idén ezen a piacon, milyen hatásai voltak az intézkedéseknek? Miért került előtérbe a munkanélküliség alakulása mostanra? Európa Miért fél az EKB attól, hogy a mérlegét elkezdje csökkenteni? Ez a „félelem” adódhat az EU tagállamok szuverenitásából? A pandémia

Mit tartsunk szem előtt, ha az európai térségbe szeretnénk befektetni?

Már a pandémia előtt jelentkeztek Európában gazdasági problémák, amire a pandémia csak rátett. A mentő csomagokat különbözőképpen érkeztek az egyes tagállamokhoz. Az Amerikai Egyesült Államok sokkal egységesebb bizonyos szempontból, mint az EU, ez utóbbinál az egyes tagállamok sokkal szuverénebb gazdasági egységek. Ráadásul Európát az energiaválság is sokkal mélyebben érinti. Ebben a felállásban mi az, amit

Ismerd meg a szerzőt!

Törökné Iványi Ildikó

Törökné Iványi Ildikó

Pénzügyi tervezőként a befektetési piac a szakterületem. A pénzügyi döntéseink meghatározzák a jelenünket és a jövőnket is. A média zajban nehéz eligazodni, ezért írok blogot, készítek vlogokat és szervezője is vagyok a „Díványbeszélgetések” -nek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?