Dilemma az egészségügyben: illúzió a minőségi szolgáltatás olcsón a közelben!

Dilemma az egészségügyben

Ma beszélgetésünkben két vendéget köszönthetünk: Lantos Gabriellát, a MediHelp ügyvezető igazgatóját, egészégügyi szakértőt és Kovács Andrást, a MediHelp hálózatfejlesztési igazgatóját, egészségbiztosítási szakértőt.

Az elmúlt hetekben többször beszélgettünk az egészségügy helyzetéről:

„Erzsike néni utazzon 30 km-t, vagy Tóth doktor 1300-at?” – miért ma is időtálló ez a cím, mely egy Lantos Gabriella által publikált, 5 éve íródott tanulmány címe?

Ma egy beteg, vagy aki szeretné a betegségét megelőzni, mit tapasztal ma az állami egészségügyben? Szent Imre szülészetének összeomlása, mint állatorvosi ló.

Az elmúlt években egyre többen szeretnének magán egészségügyi szolgáltatást igénybe venni. Erre hosszú évek óta készül a biztosítási piac is, és most már azt lehet mondani, hogy nagyon komoly készültségben áll a biztosítási piac, hogy kiszolgálja az ügyfelek igényeit. Mit látunk jelen gazdasági környezetben, mennyire befolyásolja az emberek egészségügyi szolgáltatások igénybevételére vonatkozó döntését az, hogy esetleges több költséget kell kifizetniük?

Mennyi a várakozási idő a különböző szakterületeken? Mennyire egységes az ellátás az országban? Milyen hatással volt az orvosok béremelése az állami egészségügyi szolgáltatás minőségére?

Mennyibe kerülnek bizonyos műtétek, szolgáltatások a magán szektorban?

Mennyire drága egy egészségbiztosítás? Boncolgassuk a különböző termékek közötti különbségeket!

Szűrőcsomagok az egészségbiztosításokban, kinek fontos? Miért kell a szemlélet változzon?

Hogy látják a szakértők a következő 5 évet az egészségügyben, az egészségbiztosítási szektorban?

——————

Kérdez: Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező partnere

Válaszol: Lantos Gabriella, egészségügyi közgazdász, a MediHelp ügyvezetője és Kovács András, egészségbiztosítási szakértő, a MediHelp üzletfejlesztési igazgatója

——————

Kérdése van az egészségbiztosításokkal kapcsolatban?

Jelentkezzen egészségbiztosítási konzultációra: http://pfspartners.hu/egeszsegbiztositas/

——————-

A videóban tárgyalt tartalom KIZÁRÓLAG általános tájékoztató célokat szolgál, semmilyen körülmények között nem valósít meg a 2014. évi LXXXVIII. törvény (Bit.) 4. § 14. pontja szerinti biztosításközvetítői tevékenységet.

Szeretnéd, hogy a pénzed tényleg a Te céljaidért dolgozzon?

A PFS befektetési konzultációján segítünk megtalálni az ideális megtakarítási formát, akár meglévő, akár új befektetési lehetőségeket keresel.

A ‘stop loss’ funkciót, mint eszközt, mikor érdemes és mikor nem érdemes használni?

Nagyon sokan kaptak az elmúlt hetekben a biztosító társaságoktól kivonatokat, amelyekben az szerepelt, hogy ahol a ’stop loss’ funkció be volt állítva, akár a tavalyi év folyamán teljes egészében a befektetett pénz pénzpiaci eszközökben volt. Ez a ’stop loss’ funkció azt jelenti, hogy bizonyos veszteség elérésekor kiszállunk a befektetésből. ___________ Beszélgetőpartnerek: Iványi Ildikó, a PFS-Partners

Valóban kockázatmentes most hitelből államkötvényt vásárolni?

Érdekes hívásokat kaptunk. Egy pénzügyi portálon megjelent egy olyan cikk, amely azt sugallja, hogy ha valakinek van egy kis tőkéje és emellé hitelt vesz fel, majd ezekből államkötvényt vásárol, akkor magas hozamokat érhet el, és tulajdonképpen nincsen kockázata. ___________ Beszélgetőpartnerek: Iványi Ildikó, a PFS-Partners pénzügyi tervező partnere János Zsolt, nemzetközi piaci elemző Vitárius Bálint, a

A tőzsde már önmagában spekulál?

A tőzsde spekulál?

Érdekes kérdéssel kereste meg egy ügyfelünk kollégánkat a tőzsde és spekuláció témában. A tőzsdéről azt mondjuk, hogy legalább 3 hónapra előre áraz, tehát ha megveszünk egy részvényt, akkor egy 3 hónappal későbbi állapotnak megfelelő árfolyamon vásárolunk. Ez nem spekuláció? Hogyan viszonyul egymáshoz ennek tekintetében a nem spekulációra felépített portfólió és a részvény? Mi az a

Ismerd meg a szerzőt!

Törökné Iványi Ildikó

Törökné Iványi Ildikó

Pénzügyi tervezőként a befektetési piac a szakterületem. A pénzügyi döntéseink meghatározzák a jelenünket és a jövőnket is. A média zajban nehéz eligazodni, ezért írok blogot, készítek vlogokat és szervezője is vagyok a „Díványbeszélgetések” -nek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Kérdésed van a cikkel kapcsolatban?

2023.03.22.

10:00

Díványbeszélgetés a tőkepiacról

(A gombra kattintva elfogadod az adatvédelmi szabályzatot és feliratkozol a hírlevélre és eDM-re)